Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Παρενέργειες Φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες βρίσκουν στον Έβρο,

Ανησυχία για τις παρενέργειες των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην καταπολέμηση ακμαίων κουνουπιών εκφράζει η Περιφερειακή Αναγέννηση,

Την ανησυχία τους σχετικά με τις παρενέργειες που προκαλούν τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση κουνουπιών εκφράζουν τα μέλη της παράταξης Περιφερειακή Αναγέννηση. Κάνουν λόγο για βεβιασμένες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, μετά τις καθυστερήσεις στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ειδικότερα αναφέρονται στην καταπολέμηση με βιοκτόνα σκευάσματα καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών, η οποία θεωρούν πως γίνεται, χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Πολλές εκπλήξεις και πρόχειρες συμπεριφορές μας επιφυλάσσει η διοίκηση Γιαννακίδη! Στις 10 Μαΐου, καθυστερημένα, έλαβε η Περιφέρειά μας την έγκριση για «κατ΄ εξαίρεση χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών» , ενώ είμαστε σε αναμονή, μετά από μακρά καθυστέρηση, της έγκρισης της σύμβασης καταπολέμησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Προχθές πληροφορηθήκαμε ότι την επομένη, 11 Μαίου, -εν μέσω θριαμβολογίας φιλικών μέσων του κ. Γιαννακίδη- έγιναν «δοκιμαστικά» ραντίσματα στην περιοχή του Π. Λάγος Ξάνθης με ULV (βιοκτόνα φάρμακα) και «με νέο σκεύασμα που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και καταπολεμά τα κουνούπια σε απόλυτο ποσοστό», όπως έγραψαν. Επιδιώκουμε όλοι μας και πιέζουμε για την σωστή καταπολέμηση των κουνουπιών. Ως συνέπεια όμως της έως τώρα καθυστέρησης της καταπολέμησης και της επικοινωνιακής κάλυψης του κ. Γιαννακίδη δεν θα ανεχθούμε ως κοινωνία «παράπλευρες» απώλειες στην δημόσια υγεία και σε άλλες μορφές ζωής. Πώς χρησιμοποιούνται τα βιοκτόνα φάρμακα, που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν μετά το 2000 από τις νομαρχίες αλλά μόνον η ακίνδυνη- πλην αποτελεσματική- προνυμφοκτονία , αναφέρει ρητά η Υπουργική Απόφαση της κατ’ εξαίρεση δοθείσης αδείας». Στη συνέχεια αναφέρονται οι όροι που απαιτούνται για τη χρήση τέτοιων σκευασμάτων, σχολιάζοντας η παράταξη: «Στην προκειμένη βεβιασμένη ενέργεια τι απ όλα αυτά τηρήθηκε; Η απόσταση από την θάλασσα; από την κατοικημένη περιοχή; Η απομάκρυνση των μελισσών, η δημόσια ενημέρωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής; Η απομάκρυνση των ειδών οικιακής χρήσης; Η ειδοποίηση των ευπαθών ατόμων; Η επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες; Οφείλει η Περιφέρεια να μας απαντήσει τώρα και δημόσια».

Αναδημοσίευσα Από ΜΕΘΟΡΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου