Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Ελαστικότερες προϋποθέσεις για γεωτρήσεις»,




Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λέσβου Σωτήρης Ζαμτράκης,

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ,

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Λέσβου στην προσπάθειά τους να ανορύξουν νέες γεωτρήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες υδροδότησης, επισημαίνει με επιστολή της στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Γ. Λέκκα, η ΤΕΔΚ του Νομού μας.
Με δεδομένο το πρόβλημα της λειψυδρίας που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τους Δήμους, οι Δήμαρχοι έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με παρεμβάσεις και έκτακτα μέτρα στα δίκτυα, τις δεξαμενές, τις πηγές και τις γεωτρήσεις.
Όπως υπογραμμίζει η ΤΕΔΚ, «οι Δήμοι κυρίως προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες με νέες γεωτρήσεις, που δυστυχώς για να πραγματοποιηθούν προϋποθέτουν εξάμηνη ταλαιπωρία, ειδικά για τη λήψη περιβαλλοντικής άδειας».
Στη διαδικασία αυτή έχουν εμπλακεί μέχρι σήμερα οι Δήμοι Πέτρας, Μολύβου, Αγιάσου, Γέρας, Πολιχνίτου, Ερεσού - Αντίσσης, Μούδρου και Μύρινας. Για το λόγο αυτό η ΤΕΔΚ ζητά από τον Περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση απαλλαγής από περιβαλλοντικούς όρους και η άδεια να χορηγείται από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η έλλειψη νερού, τουλάχιστον για την παρούσα θερινή περίοδο.

Αναδημοσιευσα Από Αιολικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου