Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Στο δρόμο για την Εθνική Οδό οι αγρότες της Βοιωτίας,


agro1


Ξεκίνησαν στη Βοιωτία οι προσυγκεντρώσεις των αγροτών με τα τρακτέρ να παρατάσσονται σήμερα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού με την Καρυά ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί η ημέρα που θα κινηθούν προς την Εθνική Οδό.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης καθώς επίσης παραγωγικών και κοινωνικών φορέων που τάχθηκαν κατά των μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης δήλωσαν την συμπαράστασή τους στους αγρότες.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν δηλώνοντας παρών στους αγώνες των αγροτών οι δήμαρχοι Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης,  Αλιάρτου Γιώργου Ντασιώτη, ο εκπρόσωπος του δήμου Λεβαδέων αντιδημάρχος Επαμεινώνδας Καραμπέτσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστας Παπασπύρου.

Οι αγρότες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης ανέδειξαν τα προβλήματα δίνοντας έμφαση στο κόστος παραγωγής, το πετρέλαιο και το ρεύμα ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματά τους και παράλληλα κάλεσαν το σύνολο της κοινωνίας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και το αγώνα που όπως τόνισαν είναι κοινός.

Απαντώντας δε στις προσθέσεις της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισαν αδιάλλακτη τη στάση τους και έδωσαν ραντεβού στα μπλόκα

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη και αν ο κ. Τσαυτάρης έχει προθέσεις κατά των αγροτών τότε καλό θα είναι να τα πούμε στους δρόμους», δήλωσε ο Γιώργος Τακμάκης.

«Αν ο κ. Υπουργός ότι θέλει να μας στείλει τα ΜΑΤ ας τα στείλει στο υπουργείο που τρία χρόνια δεν έχουμε καμία απάντηση και ας έρθει αυτός να ποτίσει μέσα στα λασπόνερα, χωρίς πετρέλαιο και με ένα σκαλιστήρι», συμπλήρωσε ο Γιάννης Βάγγος και με τη ευκαιρία της υποστήριξης από τον επιχειρηματικό κόσμο εκπρόσωποι του οποίου συμμετείχαν στη συγκέντρωση συνέχισε: «Αγρότες χωρίς δουλειά σημαίνει μαγαζιά χωρίς λεφτά».

Πρωτόγνωρη σε συμμετοχή χαρακτήρισε την συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης επισημαίνοντας ότι «αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και ότι τα αιτήματα είναι δίκαια».

Σημείωσε ακόμα ότι η «υποκριτικότητα και η διγλωσσία της κυβέρνησης αναγκάζει τους αγρότες να προχωρήσουν για άλλη μια φορά σε κινητοποιήσεις» οι οποίες όπως τόνισε θα κλιμακωθούν.

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έπρεπε μέχρι σήμερα να είχε κάνει αυτά που επιβάλλονται από τον θεσμικό του ρόλο για να μη είμαστε εμείς σε αυτή τη θέση. Ότι έκανε είναι αντίθετο με τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Με ψίχουλα και με υποσχέσεις δεν θα μας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά. Θέλουμε να παραμείνουμε στη γη, να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να συμβάλουμε στην εθνική οικονομία. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ένα σχέδιο που δεν υπάρχει και αυτό επιδιώκουμε», κατέληξε ο κ. Ανέστης.



Μηνύματα συμπαράστασης στους αγρότες της Βοιωτίας

 Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής ανταποκρινόμενος στο χθεσινό κάλεσμα και δηλώνει ότι «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική τακτική που οδηγεί τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και σε εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής».

Όπως τονίζει ο κ. Παπαγγελής «το υψηλό κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα (τιμή πετρελαίου, αλλαγή φορολογικού καθεστώτος, αγροτικά εφόδια κ.λ.π.), η έλλειψη αγροτικών υποδομών (αρδευτικά έργα και παράλληλα έργα αναδασμών)» οδηγεί τους παραγωγούς «στην εξαθλίωση και ως εκ τούτου στην εγκατάλειψη και συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας».

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Με όλες τις δυνάμεις μου θα βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες του νομού μας, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, και εύχομαι ο αγώνας τους να δικαιωθεί για το καλό όλης της τοπικής κοινωνίας, καθώς πεποίθησή μου είναι ότι η ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της κρίσης».



Την συμπαράστασή τους στους αγρότες του νομού εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Βοιωτίας υπογραμμίζοντας πως «ο αγροτικός κόσμος απευθύνει κραυγή αγωνίας στην ελληνική κυβέρνηση και στην κοινωνία μας»..

Επίσης χαρακτηρίζουν παράλογη την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος που «οδηγούν στην ελαχιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής και στην εξαφάνιση των παραγομένων ελληνικών προϊόντων, όπως έχει οδηγήσει στην κατάψυξη την ελληνική κοινωνία και στην συρρίκνωση των εισοδημάτων πολλών επαγγελμάτων και το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας καλούν «όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες βουλευτές της συγκυβέρνησης να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σταματήσουν την διάλυση του ελληνικού κράτους, του τεμαχισμού της ελληνικής κοινωνίας ανά κλάδο και φορέα  και την πλήρη εξαθλίωση  και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής».



Αναδημοσιευσα Απο Διαβημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου