Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εξοντωτικά πρόστιμα από υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς του Δήμους,

Εξοντωτικά πρόστιμα επιβάλλονται από υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας προς του Δήμους, κυρίως για τη λειτουργία χωματερών.

Μια πρώτη καταγραφή, όπως αναφέρει και ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, δείχνει τα πρόστιμα να φτάνουν στο ύψος των 383.000 ευρώ, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή και στους 26 Δήμους της Περιφέρειας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου  Παν. Νίκας ζήτησε την παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σοβαρό αυτό θέμα, που προσθέτει αδικαιολόγητα οικονομικά βάρη στους Δήμους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, τόνισε ότι κάποιος πρέπει να επιβάλλει πρόστιμα στα Υπουργεία και τις Περιφέρειες που διαχειρίζονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αργοπορούν απαράδεκτα για την επίλυση του μεγάλου θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Επιβάλλονται πρόστιμα στους αδύναμους Δήμους, τα οποία επικυρώνονται από τις τοπικές αρχές, δηλαδή από τις αρχές που από το Νόμο, έχουν την υποχρέωση να επιλύσουν το πρόβλημα» υπογράμμισε ο κ. Νίκας.

Αναδημοσιευσα Απο Πελοποννησιακη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου