Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Έστειλαν μήνυμα ότι τα αγροτικά προϊόντα,




 Πρέπει να συνεχίσουν να παράγονται και να θρέφουν την ανθρωπότητα,



Στην διανομή ,ενός ζεστού πιάτου φαγητού ,προχώρησαν χθες το μεσημέρι ,οι αγρότες του μπλόκου του Λευκώνα στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών

Στην διανομή ,ενός ζεστού πιάτου φαγητού ,προχώρησαν χθες το μεσημέρι ,οι αγρότες του μπλόκου του Λευκώνα, στέλνοντας μήνυμα προς όλους ,ότι τα αγροτικά προϊόντα πρέπει να συνεχίσουν να παράγονται και να θρέφουν την ανθρωπότητα .
Οι αγρότες του μπλόκου του Λευκώνα από το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν τις ετοιμασίες για το μαγείρεμα του φαγητού , που θα μοίραζαν το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας , της πόλης των Σερρών . Το μενού μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ,προϊόντα τοπικά και προσφορά του Καπνικού Συνεταιρισμού Βισαλτίας και της ΕΑΣ Βισαλτίας.
Στόχος της νέας μορφής αγώνα που κάνουν οι αγρότες είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα προϊόντα που καλλιεργούν και παράγουν στην περιοχή . Οι αγρότες προχώρησαν και σε μια άλλη ευγενική χειρονομία ,προς τους διερχόμενους Σερραίους από την πλατεία Ελευθερίας ,εκτός από το φαγητό πρόσφεραν και ένα τριαντάφυλλο ,λόγω της ημέρας ,εορτής του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο κ. Κώστας Ξενιτίδης εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου αναφερόμενος στο μήνυμα που στέλνουν με τν κίνηση αυτή , δήλωσε «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ,ένα μήνυμα ξεκάθαρο και απλό ,τα αγροτικά προϊόντα τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν σήμεραστον πλανήτη είναι αυτά που θα συνεχίσουν να, θρέφουν την ανθρωπότητα .Είναι συμβολική η κίνηση ,περνάμε ένα μήνυμα και πρέπει να το λάβει σοβαρά η πολιτεία και όχι μόνο και γενικότερα η Ευρώπη , και όλος ο κόσμος ότι τα τρόφιμα πρέπει να συνεχίσουν να παράγονται . Η διατροφικήαλυσίδα έχει να κάνει με την παρουσία του ανθρώπινου όντος στο πλανήτη».
«Όπως γνωρίζετε, όλες τις μέρες αυτές της διαμαρτυρίας μας , γίνονται διάφορες δράσεις. Έχουμε μοιράσει αλεύρι ,χθες (Τετάρτη ) ήταν προγραμματισμένο να μοιράσουμε ζάχαρη αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών, της βροχόπτωσης , αναβλήθηκε .Θα γίνονται τέτοιες πράξεις Αυτές οι δράσεις δείχνουν μια διαφορετική μορφή αγώνα των αγροτών σε σχέση με άλλα χρόνια .Ο δρόμος είναι ανοικτός σε όλους» τόνισε ο κ. Ανέστης Κεμανιτζόγλου , μέλος συντονιστικής επιτροπής αγώνα του μπλόκου του Λευκώνα
Αναφορικά με τις κινήσεις των αγροτώντις επόμενες μέρες, ο κ. Κεμανιτζόγλουδήλωσε «Οι κινήσεις μας καθορίζονται από το συντονιστικό όλων των μπλόκων .Οι αποφάσεις παίρνονται καθημερινά πλέον από το συντονιστικό και πράττουμε ότι απόφαση πάρει».
Ο πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Βισαλτίας, κ.Μιχάλης Τσερβιστας , για την συμμετοχή του Συνεταιρισμού στην δράση της διανομής φαγητού, ανέφερε : «Μια συμβολική κίνηση στην πλατεία Ελευθερίας με διανομή φαγητού ,από σερραϊκά προϊόντα προσφορά του Καπνικού Συνεταιρισμού Βισαλτίας ,το μοσχαρίσιο κρέας και της Ένωσης Βισαλτίας,το ρύζι. Συμβολική να δείξουμε στους Σερραίους πως πρέπει να προτιμούν τα σερραϊκά προϊόντα .Αύριο θα έχομε διανομή ζάχαρης και σάλτσας».
Οι Σερραίοι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από την δράση αυτή των αγροτών ,τους επαίνεσαν και εξέφρασαν την στήριξή τους στα αιτήματα των αγροτών.
Δήμητρα Μετόκη



Αναδημοσιευσα Από Σημερινη Σερρων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου