Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών για τη δημιουργία διεθνών ισχυρών ελληνικών εκθεσιακών γεγονότων,






Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, εξαιτίας δηλώσεων και ανακοινώσεων,  επικαιροποιεί την πρόταση του για να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την Ελληνική Παρουσία στο χώρο των Διεθνών Εκθέσεων Γούνας.

Μια παρουσία που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει τη δυναμική του Κλάδου μας, αλλά και της συνεισφορά του στην Τοπική και Εθνική Οικονομία. Μια Πρωτοβουλία που απαντά θετικά στις ανάγκες της Περιοχής μας, των Επιχειρήσεων αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν, δημιουργούν και ζουν από την Γουνοποιία.

Οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και προσπάθειες που έχουμε αναπτύξει,  Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας της Αθήνας και της Καστοριάς,  αποδεικνύουν το δυναμισμό του κλάδου μας αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά.

Να δημιουργήσουμε Ισχυρά Ελληνικά Εκθεσιακά Γεγονότα.

Με την παρέμβαση μας προτείνουμε τα παρακάτω Τρία Διεθνή Ελληνικά Εκθεσιακά Γεγονότα:

1) Διεθνής Εβδομάδα Μόδας (Fashion Week) στην Καστοριά το Σεπτέμβριο,
2) Διεθνής Εβδομάδα Ειδικών Προσφορών(Open Days)  στην Καστοριά-Σιάτιστα, τον Ιανουάριο,
3) Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Αθήνα, τον Μάρτιο.
Στόχος είναι αναδείξουμε όλοι μαζί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε γεγονότος και να τα κάνουμε μοναδικά παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα:

1) Διεθνής Εβδομάδα Μόδας στην Καστοριά το Σεπτέμβριο
Με τη  Διεθνή Εβδομάδα Μόδας (Fashion Week) θα:

-          Δώσουμε πρόσθετη αξία στην Ελληνική Γουνοποιία αναδεικνύοντας τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις νέες τάσεις της Μόδας.

-          Εμπλουτίσουμε και θα φέρουμε κοντά στην Γουνοποιία, Έλληνες και ξένους σχεδιαστές δημιουργώντας νέα δυναμική για τον κλάδο.

-          Δημιουργήσουμε Εμπορικά Γεγονότα προς ωφέλεια των Γουνοποιητικών Επιχειρήσεων της περιοχής,

-          Συγκεντρώσει ο Κλάδος μας υψηλό ενδιαφέρον από τα Κλαδικά και όχι μόνο ΜΜΕ, ενώ η Δυτική Μακεδονία θα προβάλλεται ως παγκόσμιος πόλος  Μόδας στην Γουνοποιία,

-          Προβάλλουμε ακόμη περισσότερο την Ελληνική Δημιουργία



2) Διεθνής Εβδομάδα Ειδικών Προσφορών (Open Days)
Η Διεθνής Εβδομάδα Ειδικών Προσφορών (Open Days) στην Καστοριά- Σιάτιστα θα αποτελεί  γιορτή Γούνας, που θα δρα συμπληρωματικά στα άλλα δύο Διεθνή Εκθεσιακά Γεγονότα,  Διεθνή Εβδομάδα Μόδας Καστοριάς. Η Εβδομάδα αυτή θα αποτελέσει ένα μοναδικό γεγονός για τους έμπορους και καταναλωτές καθώς θα έχουν πρόσβαση σε εμπορεύματα σε ανταγωνιστικές τιμές. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε να:

-          Αναδείξουμε, την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ως το κατεξοχήν παραγωγικό κέντρο στο Δυτικό Κόσμο

-          Φέρουμε ρευστότητα στον κλάδο, σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν δηλαδή έχει τελειώσει η εμπορική σεζόν

-          Προβάλλουμε επιπλέον την Ελληνική Γουνοποιία

-           Καταστήσουμε την περιοχή Σιάτιστας-Καστοριάς σε αυτό που πραγματικά είναι, Πηγή-Έκθεση των παραγωγών γούνας στον Δυτικό Κόσμο με προϊόντα που καλύπτουν όλες τις αγορές του κόσμου, που λειτουργεί σε καθημερινή βάση.  Αυτό το μοναδικό, δυναμικό σχήμα καθετοποίησης της παραγωγής, από την φάρμα στο βυρσοδεψείο και από εκεί στα εργαστήρια και στην κατανάλωση σε ένα τόσο μικρό γεωγραφικό χώρο, κατέχουν ελάχιστα προϊόντα στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που εδράζεται στις  καλοστημένες επιχειρήσεις, στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην ποιότητα κατασκευής, στον όγκο προϊόντων αλλά και στις εξαιρετικές τιμές.

Με τα δυο Διεθνή Συμπληρωματικά Εκθεσιακά Γεγονότα, Εβδομάδα Μόδας (Fashion Week) και Εβδομάδα Ειδικών Προσφορών (Open Days) που γίνονται στην περιοχή μας επιτυγχάνουμε τα ακόλουθα οφέλη:

-  Δημιουργούμε ένα ισχυρό Brand Name για τα Γουναρικά Καστοριάς-Σιάτιστας, που εκτός από την ποιότητα κατασκευής προβάλλεται και ο πρωτοποριακός σχεδιασμός αλλά και οι καλές τιμές.

-  Προσελκύουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επισκεπτών αλλά και καταναλωτών,  οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

-  Προωθούμε μια Ισχυρή Ελληνική Παρουσία, στο Διεθνές Καλεντάρι της Γούνας.

-   Συνεισφέρουμε στις τοπικές οικονομίες λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας των δυο γεγονότων, δυο εβδομάδες αντί τεσσάρων ημερών, τα οποία λαμβάνουν μέρος σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (Σεπτέμβριος-Ιανουάριος).



3) Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Αθήνα

Τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης μιας Ελληνικής Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Αθήνα είναι προφανή, καθώς  προσφέρει οφέλη για τους επισκέπτες και τους εκθέτες όπως:

α) Υπερσύγχρονοι εκθεσιακοί χώροι 60.000τμ χωρίς περιορισμούς ύψους, κολώνες, επιπέδων κλπ,  με χώρους πολλαπλών εκδηλώσεων 8.000 τμ, αίθουσες ειδικών εκδηλώσεων 2000 ατόμων, παρκινγκ για 5000 αυτοκίνητα,

β) Άμεση ανταπόκριση με όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, δίπλα στο πλέον Σύγχρονο Αεροδρόμιο της Ελλάδος,

γ) Υψηλό Επίπεδο λειτουργίας της Έκθεσης από επαγγελματίες με αυξημένη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού Εμπορικών Επισκεπτών/ Εκθετών,

δ) Στα Κέντρα λήψης αποφάσεων γεγονός που δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις συνεργασίας με αυτά (Πρεσβείες, Υπουργεία, Τράπεζες, κλπ),

ε) Ελκυστικότητα Προορισμού για τους Εμπορικούς Επισκέπτες (Διεθνής Αναγνωρισιμότητα της Αθήνας),

στ) Χαμηλό κόστος επίσκεψης σε σχέση με ανταγωνιστικές Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού,

ζ) Ισχυρή Διεθνή Παρουσία και εντυπωσιασμός του επισκέπτη από Μια Έκθεση Παραγωγών άνω των 300 συμμετεχόντων,

η) Πολύ ανταγωνιστικές τιμές έναντι των άλλων διεθνών εκθέσεων (Χονγκ-Κονγκ, Μιλάνο, ) ανά τετραγωνικό μέτρο, διαμονή, κόστος εισιτηρίων κλπ,

θ) Μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επισκεπτών με αντίστοιχα υψηλότερο αριθμό παραγγελιών, οι οποίες θα υλοποιούνται και θα εξάγονται από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας,

ι) Παραμονή του εμπορικού επισκέπτη στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να κατευθυνθεί αλλού, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι αντίστοιχες παραγγελίες προς τους Εκθέτες,

κ) Κατάλληλη εποχή ώστε με την λήψη των παραγγελιών ο Εκθέτης να έχει μπροστά του όλη την Αγοραστική και Κατασκευαστική σεζόν για να υλοποιήσει τις παραγγελίες του.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε Τρία αλληλοβοηθούμενα και αλληλοσυμπληρωματικά διεθνή γεγονότα. Τρείς διαφορετικοί στόχοι σε Τρείς διαφορετικές εποχές, με την Διεθνή Εβδομάδα Μόδας(Fashion Week)  να  αφορά στις Νέες Τάσεις, τη Διεθνή Εβδομάδα Ειδικών Προσφορών (Open Days), Πωλήσεις και την Διεθνή Έκθεση Γούνας της Αθήνας, Παραγγελίες.

Η πρόταση του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιιών,  στόχο έχει να ισχυροποιήσει τις Ελληνικές Διεθνείς Εκθέσεις δημιουργώντας γεγονότα αντάξια της φήμης και της αξίας της Ελληνικής Γουνοποιίας. Οι Σύνδεσμοι Γουνοποιών είναι αναγκαίο να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας Διεθνή Εκθεσιακά Γεγονότα τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς.  Οι Έλληνες Γουνοποιοί πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα, και όχι να δυναμώνουμε άλλες ανταγωνιστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού. Ο Κλάδος και η περιοχή μας πρέπει να απαντήσουν δυναμικά και με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις τις εποχής και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται.



Εκ μέρους της Διοίκησης

Αναδημοσιευσα Απο Σεντρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου