Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αποκλεισμός του Αγίου Όρους από αντιδρώντες στην μεταλλουργία χρυσού,


METALLEIA_-_APOKLEISMOS

ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ
ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ,

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Άγιον Όρος, ύστερα από απόφαση των αντιδρώντων κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής στην επένδυση χρυσού να στήσουν οδοφράγματα και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να κινηθεί προς και από την Αθωνική Πολιτεία.
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν, μόλις πληροφορήθηκαν ότι η Μονή Ιβήρων σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει δασική έκταση στην εταιρεία για την ανάπτυξη της επένδυσης στις "Σκουριές".
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, η έκταση των 923 στρεμμάτων στο ρέμα "Λοτσάνικο", που χρειάζεται η εταιρεία για την κατασκευή του χώρου απόθεσης (τέλματος) αποβλήτων, ανήκει στη Μονή Ιβήρων. Εκεί πρόκειται να κατασκευαστεί φράγμα από στείρα και απόβλητα εμπλουτισμού, ύψους 159 μ., που θα "φιλοξενήσει" 23.500.000 τόνους βιομηχανικών αποβλήτων εμπλουτισμού.
Την Παρασκευή τα δρομολόγια από Ουρανούπολη δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω απαγορευτικού απόπλου. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός βελτιώνεται και τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι, όσοι επιχειρήσουν να μπουν στο Άγιο Όρος, θα φθάσουν στο λιμάνι της Ουρανούπολης. Οι κάτοικοι εκτός από την επαρχιακοί οδό έχουν κλείσει με ολόκληρα δέντρα τους παράδρομους. Στο κύριο μπλόκο που βρίσκεται στο ύψος των καρνάγιων της Ιερισσού οι κάτοικοι θα παραμείνουν όλο το βράδυ και το Σαββατοκύριακο.
Θοδωρής Δούκας

Αναδημοσιευσα Απο Γνωμη της Χαλκιδικης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου