Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Με την Βροχή "φανερώθηκαν" τα προβλήματα των Δρόμων της Κρήτης,


ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ,

Η βροχόπτωση «αποκάλυψε» τα προβλήματα στους δρόμους,

Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των δυο τελευταίων ημερών. Έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, εργασίες για την επιδιόρθωση βλαβών σε διάφορες περιοχές, στάθηκαν αφορμή για να μετατραπούν κεντρικοί δρόμοι σε... αγροτικούς, με αποτέλεσμα η διέλευση οχημάτων και πεζών να διεξάγεται με δυσκολία.

Ειδικότερα, επικίνδυνος είναι ο δρόμος στα ψηλά σημεία της οδού Κουρμούλη, όπου εκτελείται το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων από τη ΔΕΗ. Στη μέση του δρόμου έχουν δημιουργηθεί χαντάκια, καθώς ο εργολάβος δημιούργησε τομές κάθετα του οδοστρώματος, τις οποίες δεν αποκατέστησε επαρκώς, με αποτέλεσμα το χώμα που έπεσε πρόχειρα να υποχωρήσει με τη βροχή και οι οδηγοί να κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν τις «παγίδες». Το πρόβλημα υπήρχε και τις προηγούμενες μέρες, όμως επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους στα «Ρ.Ν», σημειώνοντας ότι στην οδό Κουρμούλη δεν μπορεί να περπατήσει πεζός (λακκούβες, χαντάκια, χώματα κ.α.), ενώ τα οχήματα κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές ζημιές αν πέσουν μέσα στα σημεία του οδοστρώματος που έχουν διανοιχθεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά προβλήματα της Κουρμούλη, καθώς αριστερά και δεξιά του δρόμου επίσης εκκρεμεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος, το πλάτος του οποίου «μίκρυνε» ξαφνικά, διότι τα οχήματα δεν μπορούν να διέρχονται πάνω στον διανοιγμένο δρόμο.

Η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάπλασης της οδού Κουρμούλη, που θα υλοποιήσει ο Δήμος Ρεθύμνου, μέσω του ΕΣΠΑ.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οδηγοί και πεζοί και στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Στη μέση του δρόμου έχει δημιουργηθεί μια τεράστια λακκούβα, αποτέλεσμα της επιδιόρθωσης βλάβης που πραγματοποίησε προ ημερών η ΔΕΥΑΡ. Όπως φαίνεται το συνεργείο μετά τη διάνοιξη του δρόμου και την δημιουργία της τομής στη μέση του οδοστρώματος, δεν αποκατέστησε όπως θα έπρεπε το σημείο, γεγονός που σήμερα δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη είναι ένας δρόμος στενός και ιδιαίτερα πολυσύχναστος στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Μεγάλη ποσότητα βροχής στο νομό

Κατά τα άλλα, ελάχιστα προβλήματα προκλήθηκαν στην πόλη και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Τόσο από τον Δήμο Ρεθύμνου και τη ΔΕΥΑΡ όσο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που έχει την πλήρη εικόνα για το νομό, σημειώνουν ότι πέρα από λίγες εξαιρέσεις, οι πολίτες δεν ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της πρώτης χειμερινής δυνατής βροχής.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς υποσταθμούς του Ρεθύμνου, έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής σε αρκετές περιοχές του νομού. Ειδικότερα, Φουρφουράς Δήμου Αμαρίου: 68,8 χιλιοστά, Ρούστικα Δήμου Ρεθύμνου: 68,8 χιλιοστά, Φράγμα Ποταμών: 36,8 χιλιοστά, Σπήλι Δήμου Αγίου Βασιλείου: 33,6 χιλιοστά, Πλακιάς Δήμου Αγίου Βασιλείου: 22,8 χιλιοστά.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου χθες το πρωί. Λόγω της βροχής, πολλοί οδηγοί άφησαν τα δίκυκλα και επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους ή να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία, με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, όπως στις οδούς Κουντουριώτη, Μοάτσου, Μάρκου Πορτάλιου, Ηγουμένου Γαβριήλ, Δημητρακάκη, Κριάρη, Κουρμούλη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Η ταλαιπωρία των οδηγών... κορυφώθηκε κατά τη διαδικασία αναζήτησης θέσης στάθμευσης, αφού λόγω της αυξημένης κίνησης και της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στο δημοτικό πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, ήταν ελάχιστοι οι ελεύθεροι χώροι για τα οχήματα.



Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου