Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Olympic Air στα Γιάννενα,

Έρχονται οι «κομμένες» πτήσεις,


Οι «κομμένες» πτήσεις της Olympic Air από και προς τα Γιάννενα είναι προ των πυλών. Η εταιρία ενημέρωσε και επίσημα τα τουριστικά πρακτορεία της πόλης ότι από 1 Νοεμβρίου θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια.

Όπως προκύπτει, θα γίνονται 10 δρομολόγια αντί 12 που γίνονται σήμερα. Για να χρυσώσει… το χάπι, η εταιρία ανακοίνωσε ακόμα ότι τα δύο από τα 10 δρομολόγια που αφορούν απογευματινές πτήσεις την Παρασκευή και την Κυριακή, θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus (A320) 168 θέσεων.
Το σκεπτικό της Olympic Air, όπως αυτό διατυπώνεται, είναι ότι με την τροποποίηση του χειμερινού προγράμματος αυξάνονται οι εβδομαδιαίες διαθέσιμες πτήσεις. Σημειωτέον ότι σήμερα όλες οι πτήσεις γίνονται με ελικοφόρα των 50 θέσεων.

Ωστόσο, τα τουριστικά γραφεία της πόλης θεωρούν ολίγον τι δύσκολο να υπάρξει πληρότητα στα αεροσκάφη των 168 θέσεων. Αναμφίβολα μια δυναμική μπορεί να δώσει η εκπτωτική πολιτική που ανακοίνωσε η Olympic Air με εισιτήρια των 41 ευρώ (με τους φόρους) από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, με την προϋπόθεση οι κρατήσεις των θέσεων να γίνουν μέχρι 23 Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν αρκεί για να γεμίσουν αεροπλάνα των 168 θέσεων.

Η εταιρία, πάντως, διαφημίζει την περικοπή των δρομολογίων και τη δρομολόγηση μεγάλων αεροπλάνων ως «αναβάθμιση των υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετηθεί η τοπική επιβατική κίνηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσδοκώντας στη θετική ανταπόκριση της τοπικής αγοράς». Βέβαια, το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν η τοπική αγορά δεν ανταποκριθεί θετικά σε μια τόσο… γενναιόδωρη κίνηση.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης δεν ανησυχεί πάντως για τις εξελίξεις. Αντιθέτως, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί κι αυτός με τη σειρά του τη δρομολόγηση μεγάλου αεροσκάφους στη διαδρομή Ιωάννινα-Αθήνα, μιλώντας κι αυτός για «αναβάθμιση». «Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελέσει θετική εξέλιξη, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του αερομεταφορέα και του αεροδρομίου Ιωαννίνων» αναφέρει, προσπερνώντας τα «κομμένα» δρομολόγια αλλά και τις αντιδράσεις του δήμου Ιωαννιτών.

Με την ανακοίνωσή του, ο κ. Καλογιάννης ενημερώνει και για τις εξελίξεις γύρω από τις μελέτες του αεροδρομίου Ιωαννίνων, μετά την περικοπή που υπέστη κι αυτό σε κτιριακό επίπεδο. Ο βουλευτής θυμίζει ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών αποφασίστηκε να γίνει ένα μικρότερο αεροδρόμιο από αυτό που είχε σχεδιαστεί, με μικρότερο, κατά συνέπεια, προϋπολογισμό. Στα νεότερα της υπόθεσης, αναφέρει ότι από την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Υποδομών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έχουν εκπονηθεί ήδη η αρχιτεκτονική προμελέτη του κτιρίου του αεροσταθμού και η μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ. Σημειώνει επίσης ότι ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε επίσης τη στατική και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του νέου κτηρίου οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης.


Αναδημοσιευσα Από ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου