Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τα σκουπίδια "αδειάζουν" Σαμαρά,


Αδειάζει τον Τατούλη για τα σκουπίδια ο ίδιος ο Σαμαράς.

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο,

«Οχι σκουπίδια στην Καλλιρρόη». Με το μήνυμα αυτό ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς απευθύνεται στον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και την ΤΕΡΝΑ, για να τους στρέψει προς άλλες λύσεις.

Το μήνυμα ήρθε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. με εντολή ή τουλάχιστον έγκριση του πρωθυπουργού και είναι βραδυφλεγές. Πρώτα άφησαν τον Τατούλη να κάνει… σούζες και ορθοπεταλιές σε βάρος του εθνικού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων και τώρα λειτουργούν σαν πυροσβέστες.

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. απαντά -χωρίς να λέει τίποτα- ο περιφερειάρχης ο οποίος γι” άλλη μια φορά αυτοθαυμάζεται δημιουργώντας νέα ερωτηματικά για το πού το πάει τελικά. Στο μεταξύ χθες 300 και πλέον κάτοικοι της περιοχής Καλλιρρόης  παρευρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συζήτηση της ερώτησης που υπέβαλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτ. Παναγιωτόπουλος και Αρ. Σταθόπουλος.

Σήμερα στις 4 μ.μ. ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα επισκεφθεί την Καλλιρρόη Μεσσηνίας με σκοπό να πείσει τους κατοίκους ότι το σκουπιδοεργοστάσιο είναι οικολογικό. Ο κ. Τατούλης ζήτησε το θέμα να συζητηθεί εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στον ανάδοχο του  έργου να εξηγήσει τις προτάσεις του.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Οιχαλίας θα συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσόετεροι για να πείσουν τον κ. Τατούλη ότι δε πρόκειται να επιτρέψουν την εγκατάσταση και τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Δράκος επέμεινε στην πρότασή του να γίνει σήμερα η συζήτηση, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να ειπωθούν τα δεδομένα. «Να σώσουμε το έργο και να βρούμε μία εναλλακτική λύση. Αυτή η περιοχή δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το βάρος. Η εταιρεία να μας φέρει άλλες λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δράκος.

«Αφού δεν ξέρει ο Περιφερειάρχης, γιατί έδωσε συνέντευξη τύπου;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γόντικας και πρόσθεσε ακόμα ότι «είναι πολύ σοβαρό ζήτημα τη χωροθέτηση να κάνει ο καπιταλιστής. Θα είναι αργά την άλλη εβδομάδα. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Περιφερειάρχη όταν αποκαλύπτονται τα εγκληματικά σχέδια και φουντώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση».

Ζήτησε επίσης να συζητηθεί το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου και να καταλήξουν στη χωροθέτηση. Το συμβούλιο ωστόσο εξακολούθησε σε ιδιαίτερα έντονους τόνους, τους οποίους πυροδοτούσε κάθε τόσο ο Περιφερειάρχης, αφού στην προσπάθειά του να μετριάσει τις αρντικές εξελίξεις που προκάλεσε η πρότασή του, επιχείρησε πολλές φορές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να διακόπτετε η συνεδρίαση από τις φωνές που ακούγονταν.

«Κάνετε ντρίμπλες και δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας» κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Πατσαρίνος.

Πάντως, οι τοποθετήσεις του κ. Τατούλη εξόργιζαν διαρκώς το πλήθος του κόσμου που παρέμενε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, με τον περιφερειάρχη να δίνει ακόμα και επί προσωπικού απαντήσεις στους πολίτες. «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή την στιγμή η Αρκαδία θα πάρει το βάρος των στερεών αποβλήτων τριών νομών. Θα ξεπεράσει το 35% και αυτό το λέω με καλή πίστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.





Αναδημοσίευσα Από Πελοποννησιακή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου