Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Φίμωση ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ από δήμαρχο Νοτίου Αιγαίου,



Εμπάργκο σε «ΑΙΓΑΙΟ TV» και Μ.Χαραμαντά από την Παράταξη του Δημάρχου,

«Συνταγή» δοκιμασμένη και κατά την προεκλογική περίοδο 2010

«Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε» για το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη και τη Δημοτική Παράταξη του, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται δημοσιογραφικά από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι «ΑΙΓΑΙΟ TV» και την εκπομπή
«Εν Καλύμνω» που παρουσιάζει ο Μάμας Χαραμαντάς.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα μας, η Δημοτική παράταξη συνήλθε εκτάκτως το βράδυ της περασμένης Τρίτης, με μοναδικό θέμα συζήτησης την στάση που θα τηρήσει η Παράταξη απέναντι στο συγκεκριμένο κανάλι, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα φραστικών επιθέσεων, αλλά και της σκληρής κριτικής που δέχτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και στελέχη της Παράταξης.
ΕΜΠΑΡΓΚΟ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά από πολύωρη συνεδρίαση ,συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε ομόφωνα να επιβληθεί ένας είδος «εμπάργκο» με την άρνηση όλων των στελεχών της Παράταξης να συμμετέχουν σε εκπομπές του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού.
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ αυτό δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της Παράταξης του Δημάρχου που να αναφέρεται στο εμπάργκο αυτό και να εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης. Δεν είναι επίσης γνωστό αν θα εκδοθεί ανακοίνωση για το θέμα, πάντως οι 2 προγραμματισμένες παρουσίες του Αντιδημάρχου Παντελή Ζωϊδη την περασμένη Τετάρτη και της Αντιδημάρχου Σεμίραμις Ψαρομπά την Πέμπτη,στο συγκεκριμένο κανάλι ακυρώθηκαν.
Η ΑΦΟΡΜΗ
Να σημειώσουμε ότι ως αφορμή για την έκτακτη συνεδρίαση των στελεχών της Παράταξης και την λήψη της απόφασης , στάθηκε η παρουσία του εκπροσώπου τύπου της Παράταξης Μαστροκούκου ,του κ. Σ.Ζερβού στην εκπομπή «εν Καλύμνω» με τον Μ.Χαραμαντά το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός με αφορμή τη νέα άρνηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ να δεχθεί την καταγραφή του Χωριού ως αυτοτελούς οικισμού, επιτέθηκε τόσο κατά του Δημάρχου όσο και κατά της αντιδημάρχου Σεμίραμις Ψαρομπάς. Οι αναφορές του κ. Ζερβού και ο καταλογισμός δόλου στις ενέργειες Δημάρχου για να ωφεληθεί η οικογενειακή επιχείρηση της αντιδημάρχου και η απαίτηση του να παραιτηθεί η κα Ψαρομπά, μαζί με άλλες προσβλητικές και υποτιμητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε, προκάλεσε την τηλεφωνική παρέμβαση του Δ.Διακομιχάλη.
Βέβαια το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο από κάποια αναφορά που έκανε ο Μ. Χαραμαντάς για τη δημοτική Αρχή την οποία ο Δήμαρχος θεώρησε υποτιμητική και προσβλητική.
Το ποτήρι όμως  ξεχείλισε όταν ο κ. Ζερβός αφήνοντας το Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο αναφέρθηκε με ένα σκαιό και άκρως συκοφαντικό τρόπο κατά του Προέδρου Γ.Θανάτση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έβαλε χέρι σε δύο ταμεία» αναφερόμενος την περίοδο πριν 15 χρόνια, που ήταν Πρόεδρος του Νοσοκομείου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
Μία υπόθεση που αφορούσε σε δήθεν διπλά οδοιπορικά έξοδα που έπαιρνε ο Γ.Θανάτσης για υπηρεσιακά ταξίδια τόσο από το Νοσοκομείο όσο και από τη ΔΕΥΑΚ και μετά από μήνυση που κατατέθηκε από τη Δημαρχία Ρούσσου ο Εισαγγελέας την έθεσε απευθείας στο αρχείο.
Η ΑΙΤΙΑ
Βέβαιο η παραπάνω εκπομπή δεν ήταν η μόνη που οδήγησε στην απόφαση της επιβολής του εμπάργκο στο συγκεκριμένο κανάλι.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας στέλεχος της Παράταξης του Δημάρχου μας είπε: Τα κρούσματα κατά της Παράταξης μας από το εν λόγω κανάλι και το συγκεκριμένο δημοσιογράφο ήταν αλλεπάλληλα . Είναι προφανές και το έχουμε αντιληφθεί ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι σε βάρος της Παράταξης μας «με κτυπήματα κάτω από την μέση» μέσω του συγκεκριμένου καναλιού που κατευθύνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα της αντιπολίτευσης και που θα εξελίσσεται μέχρι τις εκλογές. Σε αυτό το κακοστημένο παιχνίδι που έχει στηθεί για την Παράταξη μας, ο μόνος τρόπος να αμυνθεί, είναι να απέχει από το συγκεκριμένο κανάλι.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ
Σε σχετική ερώτηση που θέσαμε στο συγκεκριμένο στέλεχος, αν αυτή η τακτική βλάψει επικοινωνιακά τη Δημοτική Αρχή και την Παράταξη μας απάντησε:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι αλλά και άλλα τοπικά ΜΜΕ που μπορούμε να προβάλουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής , να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας και να δίνουμε τις απαντήσεις μας . Εξάλλου η «συνταγή» είναι δοκιμασμένη. Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο του 2010 απείχαν τα στελέχη μας από το συγκεκριμένο κανάλι και τα εκλογικά αποτελέσματα μας δικαίωσαν.



Αναδημοσίευσα Από ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου