Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

«Ομάδα ΕΣΠΑ» στο δημαρχείο,




Γιώργος Τσαντίκος

Συσκέφθηκε για πρώτη φορά χθες η «ομάδα ΕΣΠΑ» που έχει συγκροτήσει η δημοτική αρχή, προκειμένου να «τρέξει» με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο το μοναδικό ουσιαστικά χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή του,


Στη σύσκεψη μετείχαν ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μανταλόβας, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Έλλη Κοιλάκου και οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Ορέστης Μπρίκος, Προγραμματισμού Νατάσα Πουλογιάννη και ΔΕΥΑΙ Κώστας Γιωτάκης. Η ομάδα έχει στόχο να παρακολουθεί τα έργα και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν εγκριθεί σε ολόκληρη τη χώρα.
Επόμενο στάδιο της δουλειάς, θα είναι να κατηγοριοποιηθούν τα έργα ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για όλα, σε όλες τις υπηρεσίες του του Δήμου και τις ΔΕΥΑΙ, ανεξάρτητα από τον φορέα που τα υλοποιεί, ώστε όπου διαπιστώνονται προβλήματα ή καθυστερήσεις να υπάρχει άμεση παρέμβαση. Χθες, η κουβέντα εκτυλίχθηκε κυρίως από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. «Υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σε όλη τη χώρα. Απαιτεί και πολύ στενή παρακολούθηση και εγρήγορση τόσο του πολιτικού δυναμικού του Δήμου όσο και των υπηρεσιών μας. Η ομάδα που έχει συγκροτηθεί θα συνέρχεται ανά τακτά διαστήματα ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος μετά τα σύσκεψη.

Παράταση για πρόστιμα

Στο μεταξύ, ο Δήμος έδωσε παράταση για την εξόφληση προστίμων για χρήση κοινόχρηστων χώρων, τα οποία έχουν βεβαιωθεί παλιότερα. Η καταβολή θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου ενώ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά για την έκδοση νέων αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Ο Δήμος δίνει την παράταση αυτή προκειμένου να διευκολύνει τους καταστηματάρχες, στο πλαίσιο του νόμου, σε μια κακή οικονομικά συγκυρία. Ο Δήμος επισημαίνει ότι τα πρόστιμα αποτελούν απόρροια της κείμενης νομοθεσίας και δεν προβλέπεται διαδικασία ρύθμισης, θέμα για το οποίο ο Δήμος έχει ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών.


Αναδημοσιευσα Απο Hπειρωτικος Αγων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου